Navigation Menu+

De Morvan in de Bourgogne

Camping MorvanDe Morvan is een natuurpark met bossen van eiken, beuken, sparren, dennen en kastanjebomen van 173.000 hectare in de Bourgogne.
Dit is ongeveer 2 x de grote van de provincie Utrecht. Hier ontspringen ook de rivieren de Arroux en de Yonne.
De Morvan ligt in 4 departementen, de Saône-et-Loire, de Nièvre, de Côte-d’Or en de Yonne.
Camping des 2 Rives ligt in het zuidoosten van de Morvan, aan de rand van het dorp Etang sur Arroux in de Saône-et-Loire.
Het zuiden van Morvan is een middelgebergte, met als hoogste berg de Haut-Folin van 901 meter. Ook de Mont Préneley met 855 meter en de Mont Beuvray van 821 meter waar de oude Keltische stad Bibracte wordt opgegraven zijn hier te vinden.

Parc Naturel Régional de Morvan

De Morvan is een prachtig “Parc Naturel Régional” waarin de wandelaar, de fietser en de natuur- en cultuurliefhebber ruim aan hun trekken komen. Het Bourgondisch eten is hier een ware beleving.

Voor natuurliefhebbers
Camping BourgogneDe natuurliefhebber vindt in de Morvan nog dassen, marters, bunzingen, wilde zwijnen, reeën en damherten. Ook zijn er vele vogels te spotten zoals de nachtegaal,
de groene specht, de grauwe vliegenvanger, het goudhaantje, het paapje, de zanglijster en natuurlijk ook het ijsvogeltje. Onze weilanden zijn omzoomd door halfhoge heggen of door kabbelende riviertjes. Sta er ook niet versteld van als u plotseling op de rem moet voor overstekende koeien die samen door hun boer naar
de volgende weide worden gebracht. Deze Charolais koeien voorzien ons van hun heerlijke vlees.

Wandelen 
Voor de wandelaar liggen in de Morvan 1500 kilometer aan wandelpaden om van deze mooie natuur te genieten. Enkele van deze routes liggen in de receptie van Camping des 2 Rives te leen.
Deze beginnen vanaf de camping of na een klein stukje rijden met de auto.

Fietsen
Op de camping liggen natuurlijk ook fietsroutes klaar. Er moet wel een beetje geklommen worden dus enkele versnellingen of fietsondersteuning is wel gewenst.

Steden in de Morvan
Camping rivierVanuit Camping des 2 Rives is het ook gemakkelijk om naar de steden Autun en Chateau-Chinon te gaan om wat cultuur op te snuiven. Met in Autun de Romeinse poorten, de kathedraal met zijn 101 kapitelen, de Temple de Janus en het theatre Romain. Hier zijn ook verschillende restaurantjes te vinden waar u heerlijk Bourgondisch kunt tafelen. Denk hierbij maar eens aan boeuf Bourguignon, coq au vin en tartiflette. Dan loopt het water u al in de mond.
Bestel eens als “aperitief” een heerlijke Crémant de Bourgogne. A table !

Archeologie

In de buurt is ook de oude Keltische stad Bibracte, waar ze nu nog met opgravingen bezig zijn ligt maar 17 kilometer vanaf de camping.

Dus als u van rust, natuur en cultuur houdt is een bezoek aan de Morvan zeker aan te raden.

 

Camping de 2 Rives
26-28 Rue de Toulon
71190 Etang sur Arroux
0385823973

Bewaren

Bewaren

Bewaren