Navigation Menu+

Het dorp

HET DORP ETANG SUR ARROUX

Het dorp Etang sur Arroux, MorvanHet dorp telt ruim 2000 inwoners. De mensen zijn er erg gastvrij. Er zijn buitengewoon veel voorzieningen voor een dorp van deze grootte.  Een dertigtal bedrijven zorgt ervoor dat bijna alle dagelijkse levensbehoeften in het dorp verkrijgbaar zijn. logostatverteEtang sur Arroux, een station verte. Dit is een toeristisch label dat enige waarborgen biedt ten aanzien van de faciliteiten die een dorp biedt.

De geschiedenis

Het dorp kent een lange geschiedenis en is reeds eeuwenlang nauw verbonden aan het nabijgelegen Autun. Ons dorp met zo’n tweeduizend inwoners, zou in Nederland qua voorzieningenaanbod waarschijnlijk laag scoren. Een gemiddelde gemeente telt in NL al snel meer dan 15000 inwoners. Zo niet, dan gaan de gemeentes fuseren. Dat schijnt zo te moeten. Frankrijk, een stuk groter dan Nederland, telt meer dan 38.000(!) gemeentes. Dat betekent dus ook meer dan 38.000 burgemeesters!!! Toch heeft het dorp Etang sur Arroux meer dan 60 middenstanders, variërend van bankinstellingen, apotheek tot alles wat met levensmiddelen te maken heeft. Er is een middelbare school, bibliotheek, noem maar op.

Zwembad

Etang sur Arroux heeft reeds enige jaren een modern gemeentelijk zwembad. Voor de camping een belangrijke aanvulling op de (wel heel mooie) riviertjes. In de maanden juli en augustus is het bad elke dag open. Kortom, een heel gezellig dorp met vrijwel alle voorzieningen op loopafstand van de camping.