Navigation Menu+

Camping in de Morvan

Staanplaatsen aan het grote speelveld750 kilometer van Utrecht midden in Bourgondië, ten Zuidoosten van de Morvan ligt onze fraai campingterrein. Een wandeling over de camping is als een wandeling door een park. De camping is omzoomd door de riviertjes de Mesvrin (zuiden) en de Arroux (westen) en ligt aan de rand van het plaatsje Etang sur Arroux. Deze unieke combinatie is de sleutel voor een fijne vakantie op deze camping in de Morvan. Eenmaal geïnstalleerd heeft u vrijwel alles binnen handbereik. Wandelen, fietsen, kajakken, vissen, zwemmen, veldsporten, jeu de boules, Bourgondisch eten en boodschappen doen. Alles kan zonder de auto te starten!

Ruime campingplaatsen

Kanoën in de rivier bij camping des 2 rives; camping MorvanDe 100 genummerde grote plaatsen zijn verdeeld over onze camping en zijn deels op een natuurlijke wijze afgegrensd. Op onze plattegrond kunt u zien hoe ruim de camping is ingedeeld. De oppervlakte van de plaatsen varieert van 100 tot 140 vierkante meter. Naast elektrapunten vindt u op het terrein ook verschillende plekken waar u water kunt tappen. Door de boompartijen zijn er schaduwrijke plaatsen, maar evenzoveel zonnige plaatsen. U mag uw auto bij uw tent of caravan parkeren. De verharde paden zijn niet geasfalteerd. Van tien uur ‘s avonds tot zeven uur ‘s ochtends wordt er niet meer met auto’s over het terrein gereden.

Een filmpje bekijken van onze camping op YouTube.

Informatie, aanmelden, inschrijven en uitschrijven

Voor informatie, aanmelden, inschrijven en uitschrijven is de receptie in het hoogseizoen dagelijks geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 19.00 uur. In het laagseizoen zijn wij geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur. De rest van het jaar zouden we graag even van te voren gebeld worden voor u aankomt. Indien u een verblijf heeft gehuurd dan bent u welkom vanaf 15.00 uur en u levert het verblijf op de dag van vertrek op vóór 10.00 uur. Kampeerplaatsen dienen op de dag van vertrek om 12.00 uur leeg te zijn.

Brooddepot, snacks, koelelementen, wasmachine en visvergunning

In de maanden juli en augustus is er een brooddepot van ‘s ochtends 8.00 tot 12.00 uur. De snack is in deze periode geopend op zondag, dinsdag en vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur. IJs en frisdrank kunt u bij de snack of in de receptie kopen. U kunt ook uw koelelementen laten invriezen bij de receptie. In het sanitairgebouw staat (tegen betaling) een wasmachine van 8 kg ter uw beschikking. rivier bij camping des 2 rives; camping MorvanVele mooie plekjes kunt u ontdekken langs de waterkant. Voor visliefhebbers is deze rivier een waar eldorado, zeker voor de vliegvissers! Ervaren vissers kunnen hun hart ophalen! Een visvergunning is noodzakelijk. Deze is in het dorp verkrijgbaar.

Kano en kajak

Kanoën in de rivier bij camping des 2 rivesVanwege de vele plekjes kunnen ook andere waterliefhebbers hun hart ophalen. Lange tochten met kano en kajak vanaf onze camping zijn mogelijk, maar ook voor verkoeling zijn de riviertjes een verademing. Wat dacht u van een boek lezen onder een eeuwenoude eik met uw tenen in het water? Of een heerlijk ontbijt in het ochtendzonnetje aan de oevers van de rivier? Het is allemaal mogelijk. Om naar het dorp te wandelen kunt u tevens gebruik maken van het pad dat langs de oever van de Arroux loopt.

 

Sportief: jeu de boules, tafeltennis, volleybal

De camping biedt verschillende plaatsen om sportief bezig te zijn. Zo speelt u jeu de boules onder de platanen, een stevige rally tafeltennis in de open lucht, of een volleybalwedstrijd op het veld. Daarnaast zijn er voor de kinderen verschillende speeltoestellen aanwezig.

Supermarkt

Een supermarkt vindt u op loopafstand. Wel is natuurlijk Des 2 Rives wijn, ijs en campinggas verkrijgbaar in de receptie.