Navigation Menu+

Activiteiten in de Morvan

ACTIVITEITEN ?

Welke activiteiten zijn er in de Morvan. Eigenlijk is er te veel om op te noemen. En er is in de regio voor elk wat wils.
Binnen een straal van 80 kilometer treft u alles: van animatie tot archeologie, grotten, wijn, golf, pretparken, noem maar op. Maar zelfs dichter bij huis, op een half uur rij-afstand is er werkelijk van alles te doen.

Bourgondië is rijk aan historie, gebouwen en opgravingen. Ook is de historie gewoon terug te vinden in het alledaagse beeld. Zo zijn er wandelpaden die over oude Keltische routes lopen, veel kastelen, sommige om te bezichtigen, maar velen zijn gewoon bewoond.

U kunt er naar hartenlust wandelen, fietsen, maar ook vissen, zelfs parasailing. En niet te vergeten onze gastronomie.

Want wat is er nu niet fijner dan een actieve dag af te sluiten met een goede maaltijd, regionale producten en de wereldberoemde Bourgondische wijnen?

Zelfs voor de minder zonnige dagen is er veel te doen zoals: kathedralen bezichtigen, wijnroutes rijden, musea bezoeken of u gaat naar het overdekte zwembad in Autun.

De eerste (dus oudste) boeddhistische tempel in Europa, de Temple des Mille Boeddha’s ligt op nog geen twaalf kilometer afstand van de camping.
Twaalf kilometer de andere kant op treft u Bibracte, een ware archeologische ‘tempel’.

Sites van onze vrienden:

Activiteiten in de Morvan, langs wandelroute: Maison BarioléeMaison Bariolée, Een brocante die de moeite waard is

 

 

 

 

Familiecampings

Familiecampings

 

 

 

logob9

 

CT100gold

 

 

 

 

Camping.startpagina.be

camping frankrijk pagina

Tentengids

frankrijk-camping.nl

Euro-links.nl